1858: Vicky, fiica împărătesei Victoria, se căsătoreşte cu moştenitorul tronului Prusiei.

Aşa a putut fi programat marele proiect de înălţare a celui de-al Doilea Reich, împlinită în Sala Oglinzilor de la Versailles, după catastrofala înfrângere a armatelor franceze aflate sub coordonarea lui Napoleon al III-lea, hotărât să tranşeze supremaţia pe continent a celui de-al Doilea Imperiu Francez.

În Sala Oglinzilor de la Versailles s-a proclamat cel de-al Doilea Reich German ce tranşa o dispută milenară pe moştenirea lui Carol cel Mare şi elimina – prin tangentă continuă de la debarcarea Bastardului, săvârşită în 1066 – disputa în raport de putere şi în materie de succesiuni teritoriale în temeiul dreptului coroanelor aflate în continui aranjamente matrimoniale.

Resuscitarea de către nepotul teribilului corsican a disputei cu Londra pentru geografii imperiale în afara Europei, deci din cadrul programului de civilizaţie globală al Londrei, şi căsătoria fiicei împărătesei Victoria cu încă moştenitorul regelui Prusiei au fost factorii ce au stat la baza imperiului de naţiune germană în afara proiecţiei imperiale romane cu viziune limitat continentală, cum sperau planificatorii geostrategici aflaţi în capitala de moment a lumii – Londra. (va urma)

 

2018-03-25 11:00:52